Huis voor het nuttige en het aangename

Zaalverhuur, kantoren van maatschappelijke organisaties, een café en een stadstuin. Dat zijn de functies van Het Nutshuis. Maar het unieke, monumentale gebouw in het hart van Den Haag heeft zóveel meer te bieden. Hier komen eeuwenoude historie en de wereld van nu en morgen samen.

Afbeelding
Voordeur van Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 in Den Haag
Afbeelding
Voorkant van Het Nutshuis in Den Haag

Over Het Nutshuis

Zaalverhuur, kantoren van maatschappelijke organisaties, een café en een stadstuin. Dat zijn de functies van Het Nutshuis. Maar het unieke, monumentale gebouw in het hart van Den Haag heeft zóveel meer te bieden. Hier komen eeuwenoude historie en de wereld van nu én morgen samen.

Afbeelding
Café Soof in Het Nutshuis in de nieuwe huisstijl
Afbeelding
Nutstuin in Het Nutshuis
Afbeelding
Glazen schuifdeuren van Het Nutshuis in Den Haag
Afbeelding
de foyer in Het Nutshuis in de nieuwe huisstijl
Afbeelding
Nutstuin in Het Nutshuis
Afbeelding
Nutstuin in Het Nutshuis
Afbeelding
Onderdoorgang naar Het Nutshuis Den Haag
Afbeelding
Trap van de Bankhal en Telkamer naar beneden, Café Soof en de Filmkluis
Afbeelding
Kast in de Foyer in Het Nutshuis Den Haag
Afbeelding
Foyer bij de Filmkluis in Het Nutshuis Den Haag
Afbeelding
Gedekte tafel in Café Soof in Het Nutshuis

Café Soof in Het Nutshuis

Een vers en verrassend menu, een sfeervolle aankleding en één van de mooiste decors van Den Haag: je vindt het allemaal bij Café Soof in Het Nutshuis. Van maandag tot en met zaterdag ben je welkom voor een ontbijt, lunch of borrel in het café of op het terras in de prachtige Nutstuin.

Afbeelding
Broodjes Café Soof in Het Nutshuis

Voel je thuis bij Café Soof!

Zes dagen per week maken onze barista’s jouw favoriete koffie en serveren we de lekkerste theeën. Kies een ontbijt of lunch van onze bourgondische menukaart met Oost-mediterrane invloeden. Vanuit onze bistrokeuken serveren we herkenbare gerechten met een verrassende twist.

Reserveer een tafel op cafesoof.nl

Wie wat bewaart, heeft wat

In Het Nutshuis sta je op Haagse historie - letterlijk. Je bent hier op één van de oudste stukjes van het voormalig dorp. Met fundamentdelen uit begin vijftiende eeuw, die in de kelders nog zichtbaar zijn, gaat de roemrijke geschiedenis van deze plek terug tot het ontstaan van Den Haag. Het gebouw zelf kwam er pas eeuwen later, in 1921, toen de Haagse Nutsspaarbank hier haar deuren opende. De spaarbank zonder winstoogmerk riep iedereen op om een appeltje voor de dorst te kweken. En dat sloeg aan. Al snel werd de sympathieke bank omarmd als vaste waarde in het centrum van Den Haag. Benieuwd naar de bankverhalen? Ga naar de tijdlijn.
 
Inmiddels leven we in een volgend hoofdstuk, waarin het bankgebouw en het pand aan de Riviervismarkt 4 zijn samengevoegd tot één totaalgebouw: Het Nutshuis. De spaarbank bestaat niet meer, maar het gedachtegoed blijft springlevend: wie wat bewaart, heeft wat. Ooit een locatie om je geld te bewaren, nu een plek voor waardevolle verbinding. Waar het nuttige met het aangename wordt verenigd. 
 
In Het Nutshuis kun je elf onalledaagse zalen huren voor vergaderingen, brainstorms, feesten, evenementen en zelfs trouwerijen. Of je nu kiest voor de statige Commissarissenzaal, de functionele Spaarkamer, de moderne Kas in de tuin of de authentieke Filmkluis – in Het Nutshuis heeft elke zaal een verhaal.  

Vaste bewoners van Het Nutshuis zijn veertien maatschappelijke organisaties die stuk voor stuk werken aan de wereld van vandaag en morgen. Eén van de bewoners is de eigenaar en exploitant van Het Nutshuis: Fonds 1818, het vermogensfonds dat is voortgekomen uit de in 1992 verkochte Haagse Nutsspaarbank.

"Wekelijks hoor ik bezoekers wel iets zeggen als: ‘Nu woon ik al mijn hele leven in Den Haag, maar ik had er geen idee van dat het hier zo mooi was’. Het is fantastisch om door hun ogen te blijven zien hoe uniek Het Nutshuis is."
Nikki Kwee, coördinator zaalverhuur

Duurzaam en efficiënt

Niet alleen de Nutshuis-bewoners werken aan de wereld van vandaag en morgen. Die ambitie is ook zichtbaar in de duurzame en efficiënte keuzes die voor het onderhoud en de inrichting van Het Nutshuis worden gemaakt. De Nutstuin is hiervan het mooiste voorbeeld. 

Terwijl de bijenvolken in de tuin voor honing zorgen, en Café Soof groenten en kruiden uit eigen moestuin gebruikt, geven de windmolen op het dak van de garage en zonnepanelen op de tuinkas en -luifel een berg aan energie. 

Naast wind speelt het element water een grote rol in de Nutstuin. Regen- en vijverwater worden optimaal gebruikt. Voor het onderhoud van de groene tuin is er een tank in de kelder waar 40.000 liter regenwater in kan, afkomstig van de daken van de omliggende gebouwen. In de droge zomermaanden houdt een natuurlijke grondwaterbron naast de vijver de waterstand en temperatuur van de vijver op peil.  

Het team van Het Nutshuis staat voor je klaar

Wil je eens langskomen om te kijken of Het Nutshuis een geschikte locatie is voor jouw bijeenkomst of activiteit? Ben je geïnteresseerd in de bijzondere overblijfselen van de Nutsspaarbank en wil je die komen bewonderen? Wat je vraag of wens ook is: weet ons te vinden. Tijdens werktijden zijn we altijd bereikbaar.

{insert block with contact and adres}

Café Soof

{insert cafe contact adres block}

Afbeelding
Team Facilitair Het Nutshuis Den Haag
Coördinator Zaalverhuur
Nikki Kwee

“Geen dag is hetzelfde bij de zaalverhuur van Het Nutshuis. Van reguliere vergaderingen van ministeries tot een NOS-uitzending en bruiloften in onze prachtige Nutstuin, er staat elke dag weer iets anders op het programma.”

Afbeelding
Coordinator zaalverhuur, Nikki Kwee, bij de trap naar de Commissarissenzaal in Het Nuthuis
Manager Het Nutshuis
Niels van Iwaarden

“Ons team is gastvrij, vrolijk en ontspannen. Tegelijk willen we alles tot in de puntjes geregeld hebben. Door die combinatie kunnen we huurders en bezoekers optimaal laten genieten van deze prachtige locatie.”

Afbeelding
Manager Het Nutshuis, Niels van Iwaarden, zit op kantoor aan de Riviervismarkt in Den Haag.
FACILITAIR MEDEWERKER
Martin Morris

"Een bloeiende tuin, een veilig pand voor huurders en bezoekers, goed werkende techniek: het geeft veel energie om hier allemaal aan bij te dragen."

Afbeelding
Martin Morris, Huismeester in Het Nutshuis in Den Haag
Medewerker Zaalverhuur
Julia Huitema

“Wat mijn werk zo leuk maakt is de geoliede en gezellige samenwerking met ons team. We hebben vaak aan één woord genoeg en delen dezelfde visie en passie voor Het Nutshuis.”

Afbeelding
Julia Huitema, medewerker Zaalverhuur in Het Nutshuis Den Haag
Bedrijfsleider Café Soof
René van Dam

"Het Café Soof-team heeft een hechte band met elkaar en dat maakt dat we veel plezier in ons werk hebben. Dat zien onze gasten ongetwijfeld terug in onze service. Dit in combinatie met de prachtige Nutstuin als ons terras, maakt het elke dag weer een feestje om aan het werk te gaan."

Afbeelding
Rene van Dam - Bedrijfsleider Cafe Soof
Assistent bedrijfsleider Café Soof
Rick Minkels

"Onderdeel van het meest hartelijke team, met hart voor de zaak, in hartje Den Haag!"

Afbeelding
Rick Minkels - Assistent bedrijfsleider Cafe Soof
Chefkok Café Soof
Sven van der Spek

"Ik werk met veel plezier bij Café Soof in het prachtige Nutshuis. De tuin is een waanzinnige plek waar we een aantal van onze producten zelf kweken. Deze verwerken we weer tot de mooiste gerechten in de keuken. Lokaler kan niet, toch?"

Afbeelding
Sven van der Spek - Chefkok Café Soof Het Nutshuis
Sous chef Café Soof
Marios Maitamalidis

"I am from Greece and in our culture we love cooking and especially seeing our guests happy! Cooking is more than a job for me, it is a part of my recipe to happiness. In the kitchen I can experiment with flavours and love to share this with others."

Afbeelding
Sous chef Marios Café Soof in Het Nutshuis
Eigenaar Café Soof
Marielle Tonnon

"Het is mijn passie om de beste beleving te geven aan de gebruikers van Het Nutshuis; een plek waar werken en ontspannen naadloos in elkaar overgaan. Het is een eer om dat thuisgevoel te mogen creëren samen met het facilitair team van dit prachtige historische pand."

Afbeelding
Marielle Tonnon, eigenaar Café Soof in Het Nutshuis Den Haag

Jan Hendrikstraat 6
2512 GL Den Haag

Entree via de Nutstuin

Maandag t/m vrijdag
8.00 tot 18.00 uur

Zaterdag
9.00 tot 18.00 uur